به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، علی رادان در نشستی با روسای ادارات کتابخانه های عمومی شهرستانهای استان آذربایجان شرقی گفت: این موضوع در قانون نحوه تاسیس و اداره کتابخانه های عمومی کشور آمده است که شهرداریها باید نیم درصد از درآمدهای محقق شده خود را به حساب انجمن کتابخانه های عمومی واریز کنند تا در ارتقا کمی و کیفی کتابخانه ها جذب و بتوانیم گامهای موثری برداریم.
مشاور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی افزود: برای برطرف کردن مشکل نیم درصد باید خود مسولان و روسای ادارات کتابخانه های عمومی در شهرستانها اقدام کنند.
وی در توضیح بیشتر این موضوع گفت: آنها باید بتوانند با شهرداری ها تعامل و رابطه ای حسنه برقرار کنند و در این صورت است که شهرداری مجاب به پرداخت نیم درصد از درآمدهای محقق شده خود به انجمن کتابخانه های عمومی خواهد شد.
رادان همچنین ادامه داد: در این میان باید بین رئیس اداره ای که نیم درصد سهم کتابخانه های عمومی را از شهرداری ها به خوبی دریافت کند با رئیس اداره ای که نمی تواند دریافت کنند، تفاوت قائل شد.
به گفته وی، برای عینی کردن این تفاوت در دریافت نیم درصد باید مسئولی که نیم درصد را به طور مرتب دریافت می کند از طرف اداره کل کتابخانه های عمومی استانها مورد تشویق قرار گیرد و به مسئولی هم که موفق نیست باید تذکر داده شود.
رادان در ادامه هدف از سفر به استان آذربایجان شرقی بازدید از کتابخانه مرکزی تبریز و بررسی سهمیه نیروی انسانی مورد نیاز این کتابخانه از طریق آزمون استخدامی قریب الوقوع نهاد کتابخانه های عمومی کشور با توجه به شرایط خاص فرهنگی و ذخایر و نفایس این کتابخانه، بود.
وی ادامه داد : در آزمون استخدامی کتابداران سعی بر این است تا بیشتر نیروهای انسانی مورد نیاز از رشته کتابداری جذب شود و نیروهایی که به کارگیری خواهند شد کارمند صرف نبوده و به عنوان مشاور امین عمل کنند چرا که کتابخانه های عمومی تبدیل به محیطی اجتماعی و فرهنگی شده اند .
مشاور دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی کشور با بیان اینکه برای گسترش فضای کتابخانه های عمومی باید سه کار اساسی انجام دهیم گفت: یکی از اساسی ترین کارها در این بخش توسعه کتابخانه های سیار روستایی است.
وی گفت: باید بیش از پیش کتابخانه های سیار را توسعه دهیم چرا که این کار گسترش فضای کتابخانه ها را رقم خواهد زد .
رادان دومین کار مهم در این خصوص را ایجاد کتابخانه های عمومی روستایی بیان کرد و افزود: روسای ادارات کتابخانه های عمومی در شهرستانها باید بسیار دقیق باشند تا در روستایی که امکان ایجاد کتابخانه است به سراغ آن روستا رفته و با هماهنگی های شورای اسلامی همان روستا اقدام به ایجاد کتابخانه عمومی روستایی نمایند .
وی سومین کار اساسی در خصوص توسعه فضای کتابخانه های عمومی را ایجاد کتابخانه های مشارکتی عنوان کرد و اظهار داشت: تعامل با سازمانها و نهاد ها می تواند مسئولان کتابخانه های عمومی شهرستان ها را در رسیدن به این هدف که فضای کتابخانه ای خود را افزایش دهد، کمک کند و با تعامل سازمانهاست که می توان کتابخانه های عمومی مشارکتی را ایجاد کرد.
نظر شما